Industri og Erhverv

Vindmøller sikres mod lynnedslag.

Efterhånden er man bekendt med vindmølleenergi i Danmark. Mange steder i Danmark er der således vindmøller opsat, for at kunne bidrage med grøn energi. Når man arbejder med vindmøller, skal der også tænkes på lightning protection systems. Det vil sige beskyttelse mod lyn, så vindmøllerne stadig forbliver intakt, selv ved tordenvejr.
Lightning strike protection er nødvendigt, når man skal sikre en vindmølle. Der arbejdes også med wind turbine lightning protection system, som er med til at vindmøllerne ikke bliver påvirket af lyn. Se mere på https://www.polytech.com/products-solutions/lightning-protection/.
Grøn energi er kommet for at blive, men vindmøllerne skal stadig sikres mod vind og vejr. Det vil være livsfarligt, såfremt en vindmølle ikke var sikret mod lynnedslag. Hvis lynet slog ned, og dele af vindmøllevingerne blev revet løs. Derudover vil det være dyrt på denne måde, at renovere vindmøller, når man kan lynsikre, og dermed spare denne form for reparation.

Der laves lyntest

Ved lightning protection systems kan man idag lave test i laboratiet. Her kan man fremstille de samme elektromagnetiske kræfter som der findes i lyn. Dermed kan man lave realistiske test, i forhold til at lave lyntest. Det er således muligt, at lave lightning strike protection i laboratoriet, og idag er det et krav at man laver disse test. Ved arbejde med wind turbine lightning strike protection er test et vigtigt element, inden man opsætter et lightning protection system på selve vindmøllen. Kig ind på Polytech´s hjemmeside, der er især fokus på 2 af FN´s verdensmål, nemlig Sundhed & Trivsel samt Ansvarligt Forbrug. Det er vigtigt, når man beskæftiger sig med vindmøller, også at kunne relatere til FN´s verdensmål. Mange virksomheder vil også gerne idag arbejde for, at kunne give kloden en hjælpende hånd, med den grønne omstilling. Grøn energi er vejen frem – og fremtiden.

Relaterede nyheder

Close