Sport og friluftsliv

Vil du sikre dine værdigenstande?

Et overvågningssamfund

Der har i Danmark været stor diskussion omkring, hvorvidt landet skal udvikle sig til at blive et såkalt overvågningssamfund. Der er dog ingen konkrete definitioner på dette begreb, men blot en masse spekulationer omkring, hvordan man finder en balancegang mellem tillid og overvågning. Det er naturligvis en uheldig udvikling, at man som privatperson føler sig mest sikker ved at have et overvågningskamera derhjemme. Men det er dog vigtigt at se på kendsgerningerne, og hvis et øget salg af overvågningsudstyr kan minimere kriminaliteten i de danske byer, så er det nok værd at prioritere.

Købes af både offentlige og private

Et overvågningskamera forbindes måske ofte med en togstation, en tank eller en tøjbutik. Disse er steder, hvor man er klar over, at man bliver filmet for at minimere risikoen for tyveri, overfald m.m. Der er dog i dag mange private, der har overvågningsudstyr i deres hjem – enten i haven eller flere steder i huset. Dette er ikke for at overvåge familie og besøgende, men for at kunne føle sig tryg i sin hverdag. Derudover er der nogle forsikringsselskaber, der forlanger overvågning som betingelse for at ville tegne en indbrudsforsikring.

Hvordan skal udstyret håndteres

Den teknologiske udvikling har gjort, at det er relativt nemt at have sit eget overvågningskamera hjemme i stuerne. Mange af de kameraer, der kan købes, er diskrete og kan ikke ses med det blotte øje. De kan naturligvis kobles til/fra når man forlader sit hjem. Nogle kameraer er trådløse og arbejder sammen med computere, tablets eller andet uden at skulle forbindes med et stik. På den måde behøver man ikke bøvle med at få kameraerne ned for at kunne tjekke videoerne. Overvågningskamera og andet overvågningsudstyr findes på hjemmesiden www.hardware-store.dk.

Relaterede nyheder

Close