Industri og Erhverv

Støj har en negativ indvirkning på vores livskvalitet

Der er lyde overalt. Fra trafikken, naboens havearbejde, musik eller legende børn. De lyde, vi ikke har lyst til at høre, er støj. Det har altså ikke nødvendigvis noget med lydstyrken at gøre, når vi synes, at noget støjer. Det er den enkeltes personlige lydoplevelse, der er afgørende for, om lyd opfattes som støj. Selv meget svage støjformer kan være meget generende. Tænk bare på en dryppende vandhane eller kollegaen, der klikker med sin kuglepen. Man ved fra befolkningsundersøgelser, hvor folk har svaret, at de er generet af støj, at støjens styrke højst kan forklare halvdelen. Nogle er altså mere sarte eller støjfølsomme end andre.

støjdæmpende hegn

Støj påvirker helbredet

Op mod 500 danskere mister hvert år livet på grund af støj, omkring 600 får et slagtilfælde, og en helt ny undersøgelse viser, at støj også øger risikoen for at få diabetes. Nogle reagerer med angst, depression eller bliver aggressive, når de udsættes for støj. Og længere tids støj kan påvirke børns sprogudvikling og indlæring. Men det er meget forskelligt, hvordan vi påvirkes af støj ? det afhænger af øret, der hører. Generelt er vi mere tolerante overfor støj, vi har et positivt forhold til. Det forklarer, hvorfor vi generelt er meget tolerante overfor vejstøj. Bilen opfattes positivt for de fleste af os, også selvom rigtig mange lever med vejstøj, der ligger over Miljøstyrelsens anbefalinger.

Støjdæmpende hegn

SER Hegn A/S har et af Danmarks bedste programmer inden for støjdæmpende hegn. Med et Noistop® lydisolerende støjhegn fra SER Hegn A/S, får du en kvalitet, der er ud over det sædvanlige. NoiStop lyddømpende hegn med galvaniseret stålramme gør hegnet vedligeholdelsesfrit, og den akustiske stenuldskerne er dækket af et dekorativt grønt polyethylen net. Eller hvad med et Noistop Wood design, som er et støjdæmpende hegn, der har effektiv støj absorberende og støj dæmpende stenuld kerne. En sandwich konstruktion med massivt fyrretræ træ facader monteret til aluminium flanger på begge sider af stenuld kerne for nem installation. De endelige resultater er dekorative og slim hegn, der dæmper støjen med 21 dB.

Relaterede nyheder

Close