Sport og friluftsliv

Børnenes skaterkultur

En fælles fritidsaktivitet

Der er ikke nogen børn, der ikke kan finde ud af at løbe på løbehjul, og derfor er det en aktivitet, som samler både piger og drenge i alle aldre. Børnene kan få tilfredsstillet deres behov for at være sammen med andre, men de kan også få et adrenalinkick ved at køre hurtigt eller øve sig i at lave tricks. Et løbehjul kan medbringes både i skolen, hos vennerne og til familiekomsammener, og der er mange små gader i byerne, hvor de sagtens kan køre på løbehjul uden at skulle frygte biler. Mange kommuner prioriterer at lave små skaterparker, hvor børnene kan medbringe deres skaterudstyr og opholde sig der en hel eftermiddag. Sådanne parker, hvor børn mødes og laver fysiske aktiviteter, er et godt tiltag i en verden, hvor mange børn gerne vil sidde i sofaen og spille iPad. Der findes meget forskelligt skaterudstyr, men en af de vigtigste former for udstyr, er sikkerhedsudstyr.

Sikkerheden skal prioriteres

Der er ingen tvivl om, at børn kommer til at falde på deres løbehjul eller skateboard, og nogle styrt vil være voldsommere end andre. Det er en del af læringen i at øve sig. Kører man f.eks. på skaterramper, er det dog ikke ufarligt at vælte, der de kan lande med hård kraft på asfalt fra en meters højde. Hvis man sørger for at anskaffe sig det mest basale skaterudstyr som hjelm og beskyttere til knæ og håndled, er børnene rimeligt sikret imod styrt.

Løbehjul er sjovt for enhver

Børnenes begejstring for løbehjul er ikke nyt. I mange generationer har børn elsket at lege med sæbekassebiler, stå på rulleskøjter, cykle og meget andet, der inkluderer hjul. Dét at kunne bevæge sig uden at skulle gå på sine ben, er glædeligt for alle – også for voksne. I voksenverdenen købes der dog primært biler frem for løbehjul og rulleskøjter.

Relaterede nyheder

Close